زمان مورد نیاز برای مطالعه : 24دقیقه |
فناوری آموزشی و اهمیت آن در دنیای امروز
دنیایی که هم اکنون ما در آن زندگی می کنیم یک دنیای دیجیتال، علمی و آمیخته با تکنولوژی است. در کنترل و مقابله با امور روزمره، چه از نظر حرفه ای و چه شخصی، تمام ابعاد زندگی ما تحت تأثیر فناوری و اجزای آن قرار گرفته است.
همین تاثیر نیز در زمینه آموزش مشاهده می شود و قطعاً فناوری به آسان شدن یادگیری و کامل تر شدن آن کمک میکند.
برای شناخت و درک اجزای فناوری آموزشی، ابتدا باید بدانیم که منظور از آموزش و فناوری آموزشی چیست و در دنیای دیجیتال امروزی چه اهمیتی دارد.
فناوری آموزشی به چه معنی است؟
آموزش شامل مجهز کردن و تقویت ذهن کودک و آماده سازی او برای رویارویی با جهان از طریق روش ها و راهبردهای مختلف آموزشی است.در زمان های گذشته، یک روش بسیار سنتی برای آموزش وجود داشت.
اما با گذشت زمان پیشرفت های زیادی در تکنولوژی به وجود آمد و با ورود به این دنیای فناوری، روش های فناورانه مختلفی جایگزین روش سنتی آموزش شده اند و تاثیر یادگیری را چند برابر کرده اند.بنابراین اساساً فناوری آموزشی علمی است شامل روش ها و تکنیک های علمی که از سخت افزار و نرم افزار برای تحقق اهداف آموزشی استفاده می کند.
از نظر Uno Cygnaeus که پدر فناوری آموزشی است از فناوری اساساً به عنوان ابزار و همچنین وسیله ای برای ارتقای فرآیند آموزش و یادگیری استفاده می شود.فناوری آموزشی که با نام های EduTech یا EdTech نیز شناخته می شود، به معنی آموزش و یادگیری از طریق ابزاری کارآمد به نام فناوری است.
فناوری آموزشی اهداف متعدد و گسترده ای دارد که به فرآیند آموزش-یادگیری کمک می کنند تا بهترین نتایج ممکن به روشی کارآمد و اقتصادی بدست آیند.
در نتیجه ی پیشرفت تکنولوژی نحوه یادگیری به شدت در حال تغییر است و ابزارهای مختلفی با هدف آموزش و یادگیری کارآمدتر به فراگیران ساخته می شوند.
بسیاری از مؤسسات آموزشی هم اکنون طرح تکنولوژی نمونه را برای مدارس طراحی می کنند تا مطالعه و تعامل با دانش آموزان را جذاب تر و پربارتر کنند.
این طرح برای مدارس ابزارهایی دارد که فرآیند یادگیری را آسان می کند و به معلمان کمک می کند تا هر موضوعی که دانش آموزانشان را تحت تأثیر قرار می دهد درک کنند.
طرح نمونه که مدارس برای دانش آموزان خود استفاده می کنند بسیار جامع است و هم به صورت آنلاین و هم در کلاس قابل استفاده است.
فناوری آموزشی در کلاس درس شامل ابزارهایی مانند موارد زیر می شود:
- تخته های سفید الکترونیکی
- کلاس معکوس
- رایانههای رومیزی
- لپتاپها
- کنفرانس ویدیویی کلاس درس
کلاس معکوس شکل جدیدی از کلاسهای درسی حضوری است. در این کلاس ها فعالیت هایی که در کلاس های درس انجام می شود مثل تدریس مطالب اصلی هر درس در خانه توسط دانش آموزان از طریق سیستم آموزش الکترونیکی انجام میشود.
کلاس معکوس مکانی برای تعامل با استاد و سایر دانش آموزان است به صورتی که دانش آموزان از هم یاد می گیرند و انجام کار عملی به شکل گروهی می باشد.
اجزای تشکیل دهنده ی فناوری آموزشی
فناوری آموزشی فقط یک اصطلاح نیست، بلکه حوزه ای است که پنج جزء اصلی دارد که شامل موارد زیر می شود:
- سخت افزار
در فناوری آموزشی، قطعات سخت افزاری شامل تجهیزات مکانیکی، مواد و وسایل الکترونیکی است. بنابراین تمام مواد فیزیکی که در طول فرآیند یادگیری استفاده می شود اجزاء سخت افزاری محسوب می شوند.
جزء سخت افزاری فناوری آموزشی شامل تجهیزات الکترونیکی مانند پروژکتور، کامپیوتر، لپ تاپ، تلویزیون و تصاویر متحرک است.
پروژکتورها برای درک بهتر موضوع بسیار مفید هستند، زیرا اسلایدها، نمودارها و نقشه ها به صورت بزرگ دیده می شوند و به درک بهتر موضوع با وضوح بیشتر کمک می کنند.
رایانه ها و لپ تاپ ها ضروری ترین وسیله الکترونیکی هستند که برای دادن ورودی و دریافت خروجی های مربوطه استفاده می شوند. این ابزار الکترونیکی مورد نیاز برای همه زبان آموزان در مدرسه، کالج، موسسات و یا مراکز آموزشی است.تلویزیون و تصاویر متحرک نیز دارای برنامه های آموزشی سرشار از تکنولوژی هستند که حس شنوایی و همچنین بینایی زبان آموز را تحریک می کند و در نتیجه یادگیری تاثیرگذاری بیشتری دارد.
- نرم افزار
به زبان ساده نرم افزار شامل کلیه اصول، متون، دستورالعمل ها، برنامه ها و کلیپ های ویدئویی است که در فرآیند آموزش استفاده می شود و از طریق سخت افزار به آنها منتقل می شود.ابزارهای نرم افزاری شامل مواد یادگیری، مدل های آموزشی، راهبردهای آموزشی، دستورالعمل های برنامه ریزی شده و ابزارهای ارزشیابی است. فناوری نرم افزار برای توسعه دستگاه های سخت افزاری استفاده می شود.
- روش ها و اجرا
با گنجاندن و پیادهسازی دستگاهها، تکنیکها و ابزارهای مناسب، دانش منتقل میشود و راههای انتقال آن عبارتند از
- آموزش خرد
- یادگیری برنامهریزی شده
- سیستم آموزشی شخصیسازی شده
- آموزش تیمی و یادگیری مبتنی بر شواهد
بنابراین اجرای این تکنیک ها و فرآیندها قدرت تشخیص را بالا برده و استفاده از حافظه و حواس را آسان تر می کند. این موضوع باعث می شود که شیوه های آموزشی و نتایج یادگیری بهبود یابند.
- نیروی انسانی و مدیریت
فناوری آموزشی قطعا توسط نیروی انسانی مدیریت می شود. بدون نیروی انسانی، به هیچ وجه نمی توان فناوری آموزشی را اجرا کرد. متخصصان با دانش بسیار بالا در زمینهها و حوزههای مختلف با هم فکری یکدیگر تلاش می کنند تا کل فرآیند یادگیری را آماده، اعمال و مدیریت کنند.
- ارزیابی و نوآوری مستمر
ارزیابی مستمر برای بررسی و تجزیه و تحلیل عملکرد کل فرآیند بسیار ضروری است. نتایج یادگیری تنها زمانی می تواند معنادار باشد که ارزیابی و بهبود مستمر در پذیرش فناوری جدید وجود داشته باشد.
بررسی و آزمایش مداوم دستگاه ها و فناوری های جدید ضروری است. باید یک ارزیابی از نتایج یادگیری وجود داشته باشد و بر این اساس به کمبود ها رسیدگی شود یا در صورت لزوم تغییرات تدریجی ایجاد شود.
مزایای تکنولوژی آموزشی برای کودکان
کودکان امروزی نسبت به نسلهای گذشته تعاملات بیشتر و بهتری با فناوری دارند. کودکان هرگز دنیایی که در آن اتصال اینترنت، تلفنهای همراه و ارتباط دائمی با بقیه جهان نباشد را نمیشناسند.کودکان امروزی از این دسترسی سریع به فناوری چه چیزی می توانند به دست آورند؟
فناوری برای هر کلاس درس در مدرسه و یا خانه مطالب آموزشی جالب، متنوع و به روز را فراهم می کند. می توان از فناوری به عنوان ابزاری برای ایجاد انگیزه استفاده کرد. فناوری راه دیگری برای کشف مفاهیم و مهارتها فراهم میکند و می تواند به کودکان کمک کند تا چیزهایی را درک کنند که قبلاً برای آنها یک چالش بود.
در اینجا به 5 مزیت منحصر به فرد فناوری آموزشی برای کودکان اشاره می کنیم:
- منجر به استقلال بیشتر می شود
منابع اطلاعاتی که در اینترنت و در کتابخانههای آنلاین خاص وجود دارند، باعث می شود نسل های جدید دسترسی بسیار بیشتری به آموزش اولیه نسبت به نسلهای قبلی داشته باشند.
اکنون می توان پروژه های تحقیقاتی را بدون ورود به یک کتابخانه فیزیکی انجام داد زیرا منابع آنلاین بسیار زیادی وجود دارد. با این حال، این بدان معنا نیست که ما دیگر به کتاب نیاز نداریم.در واقع اینترنت منبعی است که امکان دسترسی بیشتر به کتاب ها و اطلاعات باکیفیت را فراهم می کند.
وقتی بچه ها بفهمند که چگونه می توانند به سؤالات خود پاسخ دهند، تشویق می شوند تا بیشتر تحقیق کنند و از مسیرهای مستقل فکری پیروی کنند. این فرآیند می تواند استقلال و اعتماد تحصیلی را ایجاد کند و به رشد علاقه کودکان به سرگرمی های جدید کمک کند.
- تعامل اجتماعی را ایجاد می کند
ارتباطات اجتماعی که اینترنت ایجاد می کند به بچه ها کمک کند تا نحوه ارتباط و همکاری بهتر با یکدیگر را یاد بگیرند. جوانان امروزی می توانند علایق خود را به فناوری (در بازی های رایانه ای خاص و غیره) به اشتراک بگذارند.
هم چنین می توانند علایق متقابل خود را نسبت به فناوری (اتاق های گفتگو یا گروه های فیس بوک در مورد سرگرمی های خاص، علایق خاص، ورزش و غیره) به اشتراک بگذارند.
فناوری نه تنها بچه ها را بیرون از مدرسه به هم ارتباط می دهد، بلکه می تواند به نزدیک شدن دانش آموزان به یکدیگر و ایجاد ارتباط دانش آموز و والدین کمک کند. در مدرسه، بازی ها و فعالیت های گروهی را می توان با استفاده از یک فناوری انجام داد تا همکاری گروهی در کلاس درس بهبود یابد.
به گفته انجمن ملی آموزش کودکان خردسال، معلمان با استفاده از فایلهای تصویری و صوتی برای ضبط و به اشتراک گذاشتن کارهای دانشآموزان والدین را در آموزش فرزندانشان مشارکت میدهند.
این تمرین می تواند مسیرهای ارتباطی بین والدین و فرزندان را باز کند و اعتماد به نفس و مشارکت در آینده را تشویق کند.
- تعامل و تخیل را تشویق می کند
فناوری آموزشی نه تنها تعامل اجتماعی را تشویق می کند همچنین می تواند دانش آموزان را ترغیب کند تا نقش فعال تری در کلاس درس یا به طور کلی در آموزش داشته باشند. بازیهای تعاملی تمایل بچهها برای تکمیل وظایف در جهت رسیدن به اهداف کوتاهمدت و بلندمدت را تقویت میکند
.نمونه های این وظایف را در بازی های آنلاین می توان دید وقتی فرد به سطح بالاتر بازی می رود و یا امتیاز بیشتر در یک بازی رایانه ای به دست می آورد. این وظایف اصولا مهارتهای تفکر ریاضی و منطقی را توسعه می دهند.رسیدن به سطح بعدی در یک بازی می تواند کودکان را ترغیب کند که بپرسند مرحله بعدی – در یک بازی یا یادگیری یک مهارت جدید – چیست و بنابراین با پشتکار ادامه می دهد.اینترنت همچنین میتواند کودکان را با دیدگاهها، فرهنگها و دیدگاههای جهانی آشنا کند که به هیچ شکل دیگری نمیتوانستند به آنها دسترسی داشته باشند و به آنها اجازه میدهد تا با دیگران همدلی بهتری داشته باشند.
علاوه بر ارتباط کودکان با سایر نقاط جهان، فناوری آموزشی می تواند دنیاهای فانتزی را برای زندگی به ارمغان بیاورد و در نتیجه تخیل و یادگیری را تقویت کند.
- شایستگی های اصلی را در دوره آموزش ابتدایی توسعه می دهد
استفاده از فناوری آموزشی در دوران کودکی باعث رشد هماهنگی دست و چشم و مهارت های حرکتی ظریف می شود. یکی از نمونه های آن بازی های آنلاین است که بسیاری از آنها به سرعت حرکات بستگی دارد.
بسیاری از بازیهای رایانهای نیز کودک را تشویق به توجه به جزئیات کرده و توانایی او را برای کنار هم قرار دادن نشانه هایی که میتوانند مشکل را حل کنند بهبود می بخشند.
بازی های مخصوص کودکان نیز می توانند مهارت های زبانی بهتری را تقویت کنند. کودکان نه تنها خواندن را یاد می گیرند، بلکه یاد می گیرند که چگونه کلمات را تلفظ کنند و پیچیدگی های زبان را با پیروی از دستورالعمل های بازی درک کنند.
فناوری آموزشی و اهمیت آن در دنیای امروز
دنیایی که هم اکنون ما در آن زندگی می کنیم یک دنیای دیجیتال، علمی و آمیخته با تکنولوژی است. در کنترل و مقابله با امور روزمره، چه از نظر حرفه ای و چه شخصی، تمام ابعاد زندگی ما تحت تأثیر فناوری و اجزای آن قرار گرفته است.
همین تاثیر نیز در زمینه آموزش مشاهده می شود و قطعاً فناوری به آسان شدن یادگیری و کامل تر شدن آن کمک میکند.
برای شناخت و درک اجزای فناوری آموزشی، ابتدا باید بدانیم که منظور از آموزش و فناوری آموزشی چیست و در دنیای دیجیتال امروزی چه اهمیتی دارد.
فناوری آموزشی به چه معنی است؟
آموزش شامل مجهز کردن و تقویت ذهن کودک و آماده سازی او برای رویارویی با جهان از طریق روش ها و راهبردهای مختلف آموزشی است.در زمان های گذشته، یک روش بسیار سنتی برای آموزش وجود داشت.
اما با گذشت زمان پیشرفت های زیادی در تکنولوژی به وجود آمد و با ورود به این دنیای فناوری، روش های فناورانه مختلفی جایگزین روش سنتی آموزش شده اند و تاثیر یادگیری را چند برابر کرده اند.
بنابراین اساساً فناوری آموزشی علمی است شامل روش ها و تکنیک های علمی که از سخت افزار و نرم افزار برای تحقق اهداف آموزشی استفاده می کند.
از نظر Uno Cygnaeus که پدر فناوری آموزشی است از فناوری اساساً به عنوان ابزار و همچنین وسیله ای برای ارتقای فرآیند آموزش و یادگیری استفاده می شود.فناوری آموزشی که با نام های EduTech یا EdTech نیز شناخته می شود، به معنی آموزش و یادگیری از طریق ابزاری کارآمد به نام فناوری است.فناوری آموزشی اهداف متعدد و گسترده ای دارد که به فرآیند آموزش-یادگیری کمک می کنند تا بهترین نتایج ممکن به روشی کارآمد و اقتصادی بدست آیند.
در نتیجه ی پیشرفت تکنولوژی نحوه یادگیری به شدت در حال تغییر است و ابزارهای مختلفی با هدف آموزش و یادگیری کارآمدتر به فراگیران ساخته می شوند.بسیاری از مؤسسات آموزشی هم اکنون طرح تکنولوژی نمونه را برای مدارس طراحی می کنند تا مطالعه و تعامل با دانش آموزان را جذاب تر و پربارتر کنند.
این طرح برای مدارس ابزارهایی دارد که فرآیند یادگیری را آسان می کند و به معلمان کمک می کند تا هر موضوعی که دانش آموزانشان را تحت تأثیر قرار می دهد درک کنند. طرح نمونه که مدارس برای دانش آموزان خود استفاده می کنند بسیار جامع است و هم به صورت آنلاین و هم در کلاس قابل استفاده است.
فناوری آموزشی در کلاس درس شامل ابزارهایی مانند موارد زیر می شود:
- تخته های سفید الکترونیکی
- کلاس معکوس
- رایانههای رومیزی
- لپتاپها
- کنفرانس ویدیویی کلاس درس
کلاس معکوس شکل جدیدی از کلاسهای درسی حضوری است. در این کلاس ها فعالیت هایی که در کلاس های درس انجام می شود مثل تدریس مطالب اصلی هر درس در خانه توسط دانش آموزان از طریق سیستم آموزش الکترونیکی انجام میشود.کلاس معکوس مکانی برای تعامل با استاد و سایر دانش آموزان است به صورتی که دانش آموزان از هم یاد می گیرند و انجام کار عملی به شکل گروهی می باشد.
اجزای تشکیل دهنده ی فناوری آموزشی
فناوری آموزشی فقط یک اصطلاح نیست، بلکه حوزه ای است که پنج جزء اصلی دارد که شامل موارد زیر می شود:
- سخت افزار
در فناوری آموزشی، قطعات سخت افزاری شامل تجهیزات مکانیکی، مواد و وسایل الکترونیکی است. بنابراین تمام مواد فیزیکی که در طول فرآیند یادگیری استفاده می شود اجزاء سخت افزاری محسوب می شوند.
جزء سخت افزاری فناوری آموزشی شامل تجهیزات الکترونیکی مانند پروژکتور، کامپیوتر، لپ تاپ، تلویزیون و تصاویر متحرک است.پروژکتورها برای درک بهتر موضوع بسیار مفید هستند، زیرا اسلایدها، نمودارها و نقشه ها به صورت بزرگ دیده می شوند و به درک بهتر موضوع با وضوح بیشتر کمک می کنند.
رایانه ها و لپ تاپ ها ضروری ترین وسیله الکترونیکی هستند که برای دادن ورودی و دریافت خروجی های مربوطه استفاده می شوند. این ابزار الکترونیکی مورد نیاز برای همه زبان آموزان در مدرسه، کالج، موسسات و یا مراکز آموزشی است.تلویزیون و تصاویر متحرک نیز دارای برنامه های آموزشی سرشار از تکنولوژی هستند که حس شنوایی و همچنین بینایی زبان آموز را تحریک می کند و در نتیجه یادگیری تاثیرگذاری بیشتری دارد.
- نرم افزار
به زبان ساده نرم افزار شامل کلیه اصول، متون، دستورالعمل ها، برنامه ها و کلیپ های ویدئویی است که در فرآیند آموزش استفاده می شود و از طریق سخت افزار به آنها منتقل می شود.ابزارهای نرم افزاری شامل مواد یادگیری، مدل های آموزشی، راهبردهای آموزشی، دستورالعمل های برنامه ریزی شده و ابزارهای ارزشیابی است. فناوری نرم افزار برای توسعه دستگاه های سخت افزاری استفاده می شود.
- روش ها و اجرا
با گنجاندن و پیادهسازی دستگاهها، تکنیکها و ابزارهای مناسب، دانش منتقل میشود و راههای انتقال آن عبارتند از
- آموزش خرد
- یادگیری برنامهریزی شده
- سیستم آموزشی شخصیسازی شده
- آموزش تیمی و یادگیری مبتنی بر شواهد
بنابراین اجرای این تکنیک ها و فرآیندها قدرت تشخیص را بالا برده و استفاده از حافظه و حواس را آسان تر می کند. این موضوع باعث می شود که شیوه های آموزشی و نتایج یادگیری بهبود یابند.
- نیروی انسانی و مدیریت
فناوری آموزشی قطعا توسط نیروی انسانی مدیریت می شود. بدون نیروی انسانی، به هیچ وجه نمی توان فناوری آموزشی را اجرا کرد. متخصصان با دانش بسیار بالا در زمینهها و حوزههای مختلف با هم فکری یکدیگر تلاش می کنند تا کل فرآیند یادگیری را آماده، اعمال و مدیریت کنند.
- ارزیابی و نوآوری مستمر
ارزیابی مستمر برای بررسی و تجزیه و تحلیل عملکرد کل فرآیند بسیار ضروری است. نتایج یادگیری تنها زمانی می تواند معنادار باشد که ارزیابی و بهبود مستمر در پذیرش فناوری جدید وجود داشته باشد.بررسی و آزمایش مداوم دستگاه ها و فناوری های جدید ضروری است. باید یک ارزیابی از نتایج یادگیری وجود داشته باشد و بر این اساس به کمبود ها رسیدگی شود یا در صورت لزوم تغییرات تدریجی ایجاد شود.
مزایای تکنولوژی آموزشی برای کودکان
کودکان امروزی نسبت به نسلهای گذشته تعاملات بیشتر و بهتری با فناوری دارند. کودکان هرگز دنیایی که در آن اتصال اینترنت، تلفنهای همراه و ارتباط دائمی با بقیه جهان نباشد را نمیشناسند.
کودکان امروزی از این دسترسی سریع به فناوری چه چیزی می توانند بدست آورند؟
فناوری برای هر کلاس درس در مدرسه و یا خانه مطالب آموزشی جالب، متنوع و به روز را فراهم می کند. می توان از فناوری به عنوان ابزاری برای ایجاد انگیزه استفاده کرد. فناوری راه دیگری برای کشف مفاهیم و مهارتها فراهم میکند و می تواند به کودکان کمک کند تا چیزهایی را درک کنند که قبلاً برای آنها یک چالش بود.
در اینجا به 5 مزیت منحصر به فرد فناوری آموزشی برای کودکان اشاره می کنیم.
- منجر به استقلال بیشتر می شود
منابع اطلاعاتی که در اینترنت و در کتابخانههای آنلاین خاص وجود دارند، باعث می شود نسل های جدید دسترسی بسیار بیشتری به آموزش اولیه نسبت به نسلهای قبلی داشته باشند.
اکنون می توان پروژه های تحقیقاتی را بدون ورود به یک کتابخانه فیزیکی انجام داد زیرا منابع آنلاین بسیار زیادی وجود دارد. با این حال، این بدان معنا نیست که ما دیگر به کتاب نیاز نداریم.در واقع اینترنت منبعی است که امکان دسترسی بیشتر به کتاب ها و اطلاعات باکیفیت را فراهم می کند.وقتی بچه ها بفهمند که چگونه می توانند به سؤالات خود پاسخ دهند، تشویق می شوند تا بیشتر تحقیق کنند و از مسیرهای مستقل فکری پیروی کنند. این فرآیند می تواند استقلال و اعتماد تحصیلی را ایجاد کند و به رشد علاقه کودکان به سرگرمی های جدید کمک کند.
- تعامل اجتماعی را ایجاد می کند
ارتباطات اجتماعی که اینترنت ایجاد می کند به بچه ها کمک کند تا نحوه ارتباط و همکاری بهتر با یکدیگر را یاد بگیرند. جوانان امروزی می توانند علایق خود را به فناوری (در بازی های رایانه ای خاص و غیره) به اشتراک بگذارند.هم چنین می توانند علایق متقابل خود را نسبت به فناوری (اتاق های گفتگو یا گروه های فیس بوک در مورد سرگرمی های خاص، علایق خاص، ورزش و غیره) به اشتراک بگذارند.
فناوری نه تنها بچه ها را بیرون از مدرسه به هم ارتباط می دهد، بلکه می تواند به نزدیک شدن دانش آموزان به یکدیگر و ایجاد ارتباط دانش آموز و والدین کمک کند. در مدرسه، بازی ها و فعالیت های گروهی را می توان با استفاده از یک فناوری انجام داد تا همکاری گروهی در کلاس درس بهبود یابد.به گفته انجمن ملی آموزش کودکان خردسال، معلمان با استفاده از فایلهای تصویری و صوتی برای ضبط و به اشتراک گذاشتن کارهای دانشآموزان والدین را در آموزش فرزندانشان مشارکت میدهند.
این تمرین می تواند مسیرهای ارتباطی بین والدین و فرزندان را باز کند و اعتماد به نفس و مشارکت در آینده را تشویق کند.
- تعامل و تخیل را تشویق می کند
فناوری آموزشی نه تنها تعامل اجتماعی را تشویق می کند همچنین می تواند دانش آموزان را ترغیب کند تا نقش فعال تری در کلاس درس یا به طور کلی در آموزش داشته باشند. بازیهای تعاملی تمایل بچهها برای تکمیل وظایف در جهت رسیدن به اهداف کوتاهمدت و بلندمدت را تقویت میکند.نمونه های این وظایف را در بازی های آنلاین می توان دید وقتی فرد به سطح بالاتر بازی می رود و یا امتیاز بیشتر در یک بازی رایانه ای به دست می آورد. این وظایف اصولا مهارتهای تفکر ریاضی و منطقی را توسعه می دهند.
رسیدن به سطح بعدی در یک بازی می تواند کودکان را ترغیب کند که بپرسند مرحله بعدی – در یک بازی یا یادگیری یک مهارت جدید – چیست و بنابراین با پشتکار ادامه می دهد.اینترنت همچنین میتواند کودکان را با دیدگاهها، فرهنگها و دیدگاههای جهانی آشنا کند که به هیچ شکل دیگری نمیتوانستند به آنها دسترسی داشته باشند و به آنها اجازه میدهد تا با دیگران همدلی بهتری داشته باشند.
علاوه بر ارتباط کودکان با سایر نقاط جهان، فناوری آموزشی می تواند دنیاهای فانتزی را برای زندگی به ارمغان بیاورد و در نتیجه تخیل و یادگیری را تقویت کند.
- شایستگی های اصلی را در دوره آموزش ابتدایی توسعه می دهد
استفاده از فناوری آموزشی در دوران کودکی باعث رشد هماهنگی دست و چشم و مهارت های حرکتی ظریف می شود. یکی از نمونه های آن بازی های آنلاین است که بسیاری از آنها به سرعت حرکات بستگی دارد.بسیاری از بازیهای رایانهای نیز کودک را تشویق به توجه به جزئیات کرده و توانایی او را برای کنار هم قرار دادن نشانه هایی که میتوانند مشکل را حل کنند بهبود می بخشند.
بازی های مخصوص کودکان نیز می توانند مهارت های زبانی بهتری را تقویت کنند. کودکان نه تنها خواندن را یاد می گیرند، بلکه یاد می گیرند که چگونه کلمات را تلفظ کنند و پیچیدگی های زبان را با پیروی از دستورالعمل های بازی درک کنند.
قبل از بررسی اهداف فناوری آموزشی در سطوح ابتدایی و پیشرفته ، بهتر است اهداف یادگیری آن را بررسی کنیم که شامل موارد زیر می شود:
- آموزش در زمینه استفاده از فناوری اطلاعات و ارتباطات یا ICT.
- تشویق تفکر و خلاقیت پیشرفته از طریق ICT.
- تربیت دانش آموزان با تجربه یادگیری در فناوری آموزشی.
- ترویج منابع آموزشی مبتنی بر رایانه.
- آگاه کردن دانش آموزان از فناوری اطلاعات.
- استفاده عملی از یکپارچه سازی فناوری.
اهداف فناوری آموزشی در سطح پیشرفته
با توجه به اهمیت روزافزون فناوری در آموزش، اهداف متعددی در سطح پیشرفته وجود دارد که برخی از آنها عبارتند از:
- شناسایی نیازها و خواسته های آموزشی جامعه.
- درک ساختار آموزش و اهداف آن.
- طراحی و توسعه برنامه های درسی شامل هنر، علوم و ارزش های انسانی.
- ایجاد وسایل کمک آموزشی و ابزار مناسب برای حمایت از اهداف آموزشی.
- طراحی مدل های فناوری آموزشی برای بهبود روند فعلی تدریس و یادگیری.
- شناسایی و یافتن راه حل هایی برای برطرف کردن محدودیت های محیطی.
- گسترش و حمایت از فرصت های آموزشی برای مردم در سراسر جهان.
- مدیریت کل سیستم آموزشی از برنامه ریزی گرفته تا اجرا و ارزشیابی.
اهداف فناوری آموزشی در سطح ابتدایی
- کشف و تجزیه و تحلیل ویژگی ها و نیازهای آموزشی هر دانش آموز.
- تعیین و بیان اهداف رفتاری در کلاس درس.
- درک و سازماندهی مطالب آموزشی در یک نظم مناسب.
- شناخت منابع و مواد تدریس-یادگیری موجود.
- شناسایی ماهیت تعامل میان معلمان، دانش آموزان، محتوای آموزش، مطالب تدریس و روش های مختلف.
- برنامه ریزی استراتژی های تدریس و استفاده از منابع انسانی و دارایی های مادی برای تحقق اهداف کلاسی خاص.
- ارزیابی تغییرات رفتاری و عملکرد هر دانش آموز به منظور تعیین اثربخش بودن تدریس کلاسی.
- ارائه بازخورد ضروری به معلمان و دانش آموزان برای هر گونه تغییر در عملیات تدریس-یادگیری.
مزایای ابزارهای فناوری آموزشی
راحتی
ابزارهای فناورانه یادگیری امکانات زیادی را برای یادگیری فراهم می کند زیرا دانش آموزان می توانند در خانه خود با استفاده از چت ویدیویی یاد بگیرند و مطالب آموزشی را دانلود کنند.
برنامه ریزی آسان
دانش آموزان زمان های یادگیری خود را همانطور که می خواهند تنظیم می کنند. دانش آموز برنامه های خود را جدول زمانی تعیین شده مطابقت می دهد.
آموزش آنلاین
ابزارهای های فناوری آموزشی فرصتی برای چت تصویری زنده با معلمان فراهم می کنند و هر زمان که یادگیرنده احساس کرد متوجه درس نمی شود می تواند سؤال کند.در ابزارهای آموزش آنلاین امکانات متعددی مانند نقاشی، پیامرسانی، ابزاری برای بلند کردن دست و برای پرسیدن سؤال و مواردی این چنین وجود دارد.این ابزارها یادگیری را برای دانش آموزان آسان تر و جلسات را جذاب می کند و در نتیجه فناوری یادگیری به محیط کلاس درس آورده می شود.
پرداخت آسان
پرداخت هزینه کلاس ها به صورت آنلاین آسان و مطمئن است. شما یک بار هزینه را بدون هیچ نقصی و مشکلی پرداخت می کنید.
بدون دیدگاه