زمان مورد نیاز برای مطالعه : 11دقیقه |

نهضت سواد آموزی

نهضت سواد آموزی

مبارزه با بی سوادی یکی از اهداف آموزشی هر کشوری به خصوص کشورهای در حال توسعه است.  جمهوری اسلامی ایران نیز اهمیت ویژه ای به این موضوع می دهد و در جهت مبارزه با بی سوادی برنامه ها و طرح های گسترده ای را اجرا کرده است. تشکیل نهضت سوادآموزی یکی از برنامه های دولت در جهت مبارزه با بی سوادی است. افرادی که به هر دلیل از جمله نداشتن امکانات کافی نتوانسته اند از آموزش و تحصیل بهره مند شوند، می توانند به راحتی درس خوانده و باسواد شوند.

بر اساس‌ اساسنامه‌ سازمان‌ نهضت‌ سواد آموزی، هدف‌ كلی‌ اين‌ سازمان‌ عبارت‌ است‌ ازبا سواد نمودن‌ هدف دار افراد بزرگسال بی‌ سواد و انتخاب روش‌ های‌ پيشرفته‌ برای نابود کردن بی سوادی در جامعه .

در کلاس‌ های نهضت سواد آموزی، علاوه بر خواندن، نوشتن و حساب کردن، موضوعات مختلفی همچون همسرداری و تربیت فرزند به سواد آموزان آموزش داده می شود. به طور کلی مهارت هایی که از سازمان یونسکو اتخاذ شده است، در قالب برنامه درسی به افراد آموزش می شود.

اهداف سازمان

  • آموزش خواندن، نوشتن، آموختن حساب و روخوانی قرآن مجید به  بزرگسالان
  • ارائه آموزش ابتدائی و فراهم کردن شرایطی دیگر برای بزرگسالان در جهت کسب مهارت هایی که در طول دوران کودکی و نوجوانی از آن ها محروم بوده اند
  • افزایش توانائی بزرگسالان به منظور شرکت در برنامه های اجرائی دولت و جامعه
  • تهیه برنامه ها و تشکیل کلاس هایی به منظور گسترش زمینه های فکری بزرگسالان که هدف آن کسب مدرک یا دریافت شغل بهتر نیست
  • افزایش اعتماد به نفس در بزرگسالان در جهت افزایش آگاهی آنان
  • افزایش سطح آگاهی بزرگسالان در زمینه مسائل جامعه و گسترش علاقه مندی آنان به مشارکت در تصمیم گیری ها
  • افزایش آگاهی شهروندان نسبت به حقوق، وظایف و مسئولیت هایشان
  • گسترش توانائی های بزرگسالان در جهت حل مسائل و مشکلات شخصی و اجتماعی خویش
  • تربيت و بالا بردن سطح فرهنگ مناسب با سواد آموزان در محدوده ضوابط نهضت سواد آموزی
  • ايجاد اشتياق در افراد بي سواد برای درس خواندن و شركت در كلاس‌ های نهضت سوادآموزی
  • تشويق اعضای نهضت و آموزشياران و ساير افرادی که با نهضت همکاری دارند
  • فراهم کردن مواد آموزشی ساده در محیط زندگی کم سوادان در زمینه های مختلف اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی، بهداشتی، دینی و ….
  • استفاده از فن آوری نوین روز برای آموزش کم سوادان و بی سوادان
  • آموزش مهارت های اساسی زندگی و شغلی سوادآموزان
  • آموزش به کودکانی که به سن سواد آموزی رسیده اند اما به هر دلیل تحت پوشش آموزش و پرورش قرار نگرفته اند
  • تهیه مواد آموزشی و کمک آموزشی از جمله کتب لازم مطابق با نظر متخصصین مربوطه

 راهبردهای‌ سواد آموزی نهضت سواد آموزی ‌ در دو مرحله خلاصه می شود‌ :

الف‌ – آموختن‌ برای‌ خواندن‌

ب‌ – خواندن‌ برای‌ آموختن‌

در مرحله‌ اول، به‌ افراد سواد خواندن و نوشتن به افراد داده می شود. در مرحله‌ بعد، از مهارت‌ خواندن‌ افراد برای افزايش‌ دانش‌ و آگاهي‌ فرد برای بهتر زندگي‌ كردن‌ استفاده می شود. در سازمان نهضت سواد آموزی، هدف آموزش‌ خواندن‌ و نوشتن به افراد بی سواد و کمک سواد نیست.

آموزش خواندن و نوشتن وسیله ای است برای فراگیری آموزش های‌ لازم‌ در جهت‌ خود كفایی و مستقل شدن.

‌  برای اینکه مهارت‌ سواد پايه‌ تقويت‌ و حفظ‌ شود و فرد از اين‌ مهارت‌ در زندگي‌ استفاده کند و هم چنین مجددا به بی سوادی برنگردد، باید پس‌ از سواد آموزی‌ فعاليت های‌ انجام گیرند.‌ فعالیت هایی که از سواد  در جهت بهبود فرهنگ‌ عمومي‌ و توسعه‌ و پيشرفت‌ جامعه‌ استفاده می کنند.

این فعالیت ها شامل موارد زیر می شوند:

تقويت‌ و بالا بردن‌ سطح‌ فرهنگ‌ نوسوادان‌

افزايش‌ دانش‌ و آگاهی‌ نوسوادان‌ در زمينه‌ های‌ مختلف‌ و ضروری‌

افزايش‌ قابليت‌ نوسوادان‌ برای‌ مشاركت‌ بيشتر در سازندگي‌ و پيشرفت‌ كشور

به عهده گرفتن و اجرای بهتر مسئوليت های‌ فردی، خانوادگي‌ و اجتماعي‌

توسعه‌ و گسترش‌ فرهنگ‌ نوشتاری‌ در بين‌ سواد آموزان

نهضت سواد آموزی خدمات مختلفی را در جهت علم آموزی به افراد کم سواد و بی سواد ارائه می دهد. در همین جهت،  سامانه جامع سواد آموزی از طرف این نهضت راه اندازی شده است. افرادی که به هر نحوی با نهضت سواد آموزی ارتباط دارند از جمله سواد آموزان و آموزش دهندگان، می توانند از این سامانه استفاده کنند.

در سامانه سواد آموزی خدمات مختلفی به سواد آموزان و آموزش دهندگان ارائه می شود. هدف اصلی از راه اندازی این سامانه ارائه خدمات آنلاین و غیر حضوری به سواد آموزان و آموزش دهندگان سواد آموزی بوده است.

در سامانه نهضت سواد آموزی، خدمات نهضت با سهولت بیشتری به این افراد ارائه می شود. بسیاری از امور مربوط به کارکنان به صورت غیر حضوری و آنلاین از طریق این سامانه انجام می شود و دیگر نیازی به مراجعه حضوری به نهضت سواد آموزی نیست.

یکی از خدماتی که در سامانه نهضت سوادآموزی ارائه می شود، برگزاری کلاس های مجازی است. افرادی که جزو سواد آموزان نهضت می باشند می توانند با ورود به سامانه سواداموزی به نشانی http://savad.ir  در کلاس های مجازی که برای آن ها تعیین شده است، شرکت نمایند.

معرفی سامانه جامع نهضت سواد آموزی

هدف از راه اندازی سامانه نهضت سوادآموزی، ارائه خدمات آموزشی به افراد کم سواد و بی سواد  است. برای استفاده از خدمات آموزشی از طریق این سامانه، سوادآموزان و تعلیم دهندگان باید در این سایت ثبت نام کنند.

برخی از امکانات سامانه نهضت سواد آموزی شامل موارد زیر می شود:

خدمات مربوط به سوادآموزان

  • آموزش به صورت غیرحضوری
  • دریافت ویدیوی آموزشی
  • نام نویسی در دوره های سوادآموزی
  • ثبت درخواست انتقالی
  • امکان ثبت مدارک تحصیلی و ویرایش آن
  • تصدیق میزان تحصیلات و دانش
  • میز خدمات غیر حضوری
سامانه نهضت سواد آموزی

دریافت ویدیوی آموزشی

تمامی افرادی که جزء سواد آموزان نهضت سواد آموزی می باشند، می توانند به سایت savad.ir وارد شوند و با ورود به بخش ویدیوهای آموزشی، هر یک از ویدیوهای ارائه شده در این سامانه را مشاهده کنند.

دسترسی به میز خدمات غیر حضوری:

میز خدمات غیر حضوری، یکی از بخش های بسیار مهم سامانه جامع نهضت سواد آموزی است. در این بخش، سواد آموز می تواند به خدمات مختلف سازمان دسترسی پیدا کند.

خدمات مربوط به آموزش دهندگان

  • دریافت منابع آزمون تخصصی
  • دریافت سابقه کار و ویرایش آن
  • امکان ثبت مدرک تحصیلی و ویرایش آن
  • ورود به سامانه برای آموزش دهندگان

ورود به سامانه نهضت سواد آموزی برای آموزش دهندگان:

در سامانه نهضت سواد آموزی، بخشی به نام پورتال آموزش دهندگان نهضت وجود دارد که  می توانند از خدمات آنلاین و غیر حضوری استفاده کنند.  این خدمات به صورت اختصاصی به آموزش دهندگان داده می شود.

نحوه ورود به سامانه جامع نهضت سوادآموزی

برای ورود به سامانه نهضت سواد آموزی و استفاده از تسهیلات و امکانات سایت، افراد باید در این سامانه ثبت نام کنند.

در گذشته، ثبت نام افراد در سامانه سواد آموزی به صورت پیامکی انجام می شد، اما در حال حاضر می توان به صورت آنلاین و از طریق سایت  www.savad.ir   مراحل مربوط به ثبت نام را در این سامانه انجام داد. دقت کنید فقط افرادی که کد ملی آن ها به عنوان کاربر در سامانه ثبت شده باشد، می توانند در این سامانه ثبت نام کنند. بنابراین، فقط سواد آموزان، آموزش دهندگان و یا دیگر کارکنان نهضت سواد آموزی می توانند در این سامانه ثبت نام کنند.

مراحل ورود به سامانه نهضت سواد آموزی

1.مراجعه به سایت جامع نهضت سوادآموزی به آدرس اینترنتی savad.ir www.

2.کلیک بر روی گزینه ورود به سامانه در سمت چپ صفحه

3.وارد کردن کد ملی و شماره تلفن همراه و تکمیل مراحل ثبت نام

نحوه شرکت در کلاس نهضت سواد آموزی

از مهم ترین خدماتی که در سامانه جامع نهضت سواد آموزی به سواد آموزان ارائه می شود، برگزاری کلاس های آنلاین سواد آموزی است.
شرکت در کلاس های آنلاین برای آن دسته از افرادی که در حال آموزش در نهضت می باشند، بسیار تاثیر گذار است، زیرا می توانند مطالب مهم را از طریق آموزش غیر حضوری دریافت کنند.

برای شرکت در کلاس آنلاین سامانه جامع نهضت سواد آموزی، باید سواد آموزان حتما در زمانی که یک کلاس فعال است وارد سامانه شوند و از طریق این سامانه مراحل ورود به کلاس را انجام دهند.
تنها زمانی سوادآموز می تواند وارد کلاس های مختلف سامانه savad.ir شود که یک کلاس فعال در این سامانه وجود داشته باشد، در غیر این صورت امکان ورود به کلاس های مجازی سواد آموزی وجود نخواهد داشت.

در صورتی که سواد آموز می خواهد وارد کلاس های مجازی شود و در آن ها شرکت کند، می بایست که ابتدا به سایت savad.ir وارد شود و سپس بر روی گزینه «ورود به کلاس» کلیک کند.
در این مرحله کلاس های فعال به شما نمایش داده می شود که می توانید با کلیک کردن بر روی گزینه «ورود به کلاس» به آن کلاس ها وارد شوید.

نهضت سواد آموزی فرصتی طلایی برای با سواد شدن و هم چنین کسب سواد بیشتر برای افرادی است که به دلایل مختلف نتوانسته اند، سواد لازم را کسب کنند. با سواد شدن افراد به خصوص والدینی که خود مسئولیت رشد و پرورش فرزندانشان را به عهده دارند، تاثیر زیادی در رشد فکری و ذهنی آن ها دارد.

این رشد فکری تاثیرات مثبت در کیفیت و پیشرفت زندگی فرد دارد و همچنین رابطه او با خانواده اش را بهبود می بخشد. و از آنجایی که خانواده اصلی ترین نهاد و بنیان هر جامعه ای است، در نتیجه باعث رشد و پیشرفت آن جامعه می شود.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *