گیمیفیکیشن چیست؟
- توسط : عرفان خوش نظر | 25 دی 1400
- زمان مورد نیاز مطالعه : 9 دقیقه
گیمیفیکیشن چیست؟ بررسی تاثیر آن در آموزش به کودک برای مادران و پدران
تا به حال ممکن است برای شما هم اتفاق افتاده باشد که در هنگام بازی گاهی آنقدر سرگرم آن شده باشید که اصلا متوجه گذر زمان نشوید. بازی کردن در هر سنی می تواند جالب و سرگرم کننده باشد اما در مورد کودکان تنها دغدغه و دل مشغولی آن ها، بازی کردن است.
از این روش سرگرم کننده و جذاب می توان به طور هدفمند برای آموزش به کودکان خردسال استفاده کرد. شاید تا به حال کلمه گیمیفیکیشن را شنیده باشید و یا حتی ممکن است در این زمینه اطلاعاتی هم داشته باشید. اگر میخواهید به طور کلی با این روش آشنا شوید و در مورد اصول صحیح آن بیشتر بدانید، این مقاله برای شما است. لطفا ما را همراهی کنید.
در طول تاریخ بازی های مختلفی برای سرگرمی انسان ها اختراع شده است. بازی باعث تقویت مهارت و احساسات افراد می شود.
بازی گونه سازی یا گیمیفیکیشن یعنی، استفاده از روش ها و عناصر مرتبط با طراحی بازی در مواردی که ماهیت بازی ندارند مثل کسب و کار، تجارت، بازاریابی دیجیتال، آموزش و… وقتی افراد مشغول بازی می شوند، جذابیت های آن بازی سبب می شود که بخواهند آن را ادامه دهند و در پایان از نتیجه بدست آمده احساس رضایت می کنند.
استفاده از روش های گیمیفیکیشن در افزایش تعامل بین افراد و ایجاد جذابیت در فرآیند های تکراری و خسته کننده، تاثیرگذار است.
گیمیفیکیشن و تاثیر بر آموزش
ممکن است تا به حال به این مسئله توجه نکرده باشید اما همه ما تجربه گیمیفیکیشن در آموزش را داشته ایم، در مدارس به ازای هر نمره خوب، کارت های صد آفرین را که به خاطر دارید؟ با جمع آوری چند عدد می توانستیم جایزه بگیریم. توجه کنید همین روش ساده ما را به تلاش و تمرین بیشتر ترغیب می کرد.
استفاده از بازی در آموزش باعث می شود محیط خشک و خسته کننده کلاس به یک مکان جذاب تبدیل شود و به این ترتیب دانش آموز مباحث را ساده تر می آموزد.
از نمونه فعالیت های بازی گونه در آموزش می توان به نرم افزارهای آموزشی زبان اشاره کرد. در این نرم افزارها با استفاده از تصاویر جذاب و رنگارنگ، شعر و موسیقی، نحوه جمله بندی صحیح را به کودکان آموزش می دهند.
استفاده از صوت باعث می شود که زبان آموزان با تلفظ صحیح لغات نیز آشنا شوند. همانطور که در این مثال به آن اشاره شده، با استفاده از مکانیسم بازی گونه در آموزش، دیگر کودکان خردسال از یادگیری فرار نمی کنند.
هدف اصلی گیمیفیکیشن در آموزش افزایش انگیزه دانش آموز و ترغیب کردن او به انجام تکالیف خود می باشد. در این مکانیسم دانش آموزان می توانند به جای حفظ کردن مطالب و صرفا جمع آوری یک سری اطلاعات، با کاربرد دانشی که می آموزند آشنا می شوند و یاد می گیرند از دانش خود در عمل استفاده کنند.
یکی از آموزش های اجباری که والدین باید بلد باشند تا بهترین فرزندان را وارد جامعه کنیم آموزش مهارت های زندگی به کودکان است .
"
گیمیفیکیشن از متد های جدید است که این روزها کاربرد آن در زمینه های مختلف رو به افزایش است. این روش ها می توانند هم برای پدران و مادران و هم فرزندان مناسب باشد
چگونه می توانیم گیمیفیکیشن طراحی کنیم؟
تا به حال با مفهوم گیمیفیکیشن و تاثیر آن در افزایش یادگیری کودکان، آشنا شده اید. شما پدر و مادر های عزیز که می خواهید از این روش برای آموزش دادن به فرزندان خود استفاده کنید، باید بدانید که این روش هم مانند دیگر استراتژی های آموزشی، اصول و چهارچوب خاص خود را دارد. برای اینکه به نتیجه مطلوب برسید بهتر با این اصول آشنا شوید و آن ها را به کار ببرید.
راه های مختلفی برای ایجاد گیمیفیکیشن وجود دارد اما اصل مشترک در همه آن ها ، رعایت اصول بازی در گیمیفیکیشن است. منظور از اصول بازی، تعیین هدف، ایجاد قوانین خاصی برای بازی، تنوع، تعیین استراتژی و ایجاد رقابت در بازی می باشد.
برای طراحی گیمیفیکیشن خوب، بهترین کار این است که ابتدا سلیقه و خصوصیات کودک خود را در نظر بگیرید، پس از آن با به کارگیری از ویژگی های بازی، یک روش جذاب و سرگرم کننده طراحی کنید.
موارد تکمیلی و نکاتی که بهتر است در گیمیفیکیشن رعایت کنید .
1. اولین و مهمترین نکته ای که باید به آن توجه کنید این است که هیچ وقت فرزندانتان را مجبور به کاری نکنید، زیرا نتیجه عکس دارد و فقط باعث افزایش لجبازی آن ها می شود.
2. در طراحی گیمیفیکیشن از کودک خود نظر بخواهید، این کار مهارت تصمیم گیری و انتخاب آن ها را پرورش می دهد. همچنین باعث می شود بازی مطابق خواسته آن ها باشد.
3. در هر نوبت کودک را خسته نکنید و برای یادگیری مهارت مدنظرتان به آن ها فرصت کافی بدهید.
4. صبور باشید.
سخن آخر
زندگی در دنیای مدرن و افزایش کار و فعالیت های اجتماعی برای ما دردسر ساز شده است. محدود بودن زمان باعث می شود که والدین وقت کمتری برای فرزندان خود داشته باشند. در چنین شرایطی آموزش و سرگرمی کودکان به مهد کودک ها، کلاس های آموزشی و دیگر مراکزی که با این هدف تاسیس شده اند، واگذار شده است.
اگر چه حضور در مهد کودک ها و بودن در کنار هم سن وسالان برای خردسالان ضروری است و آن ها می توانند مهارت های لازم و آداب اجتماعی را در آن جا بیاموزند؛ اما نباید از نقش مادر و پدر چشم پوشی کرد. استفاده از گیمیفیکیشن می تواند یک راه مناسب برای افزایش ارتباط والدین با فرزندان باشد.
شما هم این روش را به کار بگیرید، حتما تاثیر آن را در افزایش سلامت روحی فرزند و حتی روحیه خودتان مشاهده خواهید کرد. استفاده از روش های گیمیفیکیشن محیط خانواده تان سرزنده تر و شاد تر خواهد بود. در این دنیای پر استرس، کمی فاصله گرفتن از هیاهو رقابت و مشکلات زندگی برای شما هم بد نیست.
امیدواریم مطالعه این مطلب برای شما مفید بوده باشد و بتوانید از آن استفاده کنید. همانطور که مطلع هستید کاربرد گیمیفیکیشن بسیار گسترده است و این روزها از این روش حتی در کسب و کار ها و تجارت نیز استفاده می شود. در زمینه گیمیفیکیشن کتاب های گوناگونی منتشر شده است که می توانید از آن ها استفاده کنید.
بدون دیدگاه