زمان مورد نیاز برای مطالعه : 13دقیقه |

استفاده واقعیت مجازی (VR) در آموزش

VR (واقعیت مجازی) و کاربردهای متنوع آن

VR استفاده از شبیه سازی و مدلسازی کامپیوتر است که فرد را قادر به تعامل با یک محیط حسی یا تصویری سه بعدی مصنوعی می کند.

1838

در حالی که واقعیت مجازی به عنوان یک فناوری جدید در نظر گرفته می شود، علمی که این فناوری بر اساس آن ساخته شده است قرن ها قدمت دارد. در سال 1838، دانشمند انگلیسی چارلز ویتستون کشف کرد که مغز می تواند تصاویر دو بعدی مختلف را با هر چشم پردازش کند تا یک جسم سه بعدی مجازی( استریوسکوپ) را تشکیل دهد.

1939

مفهوم استریوسکوپ این دانشمند بعداً در سال 1939 با View-Master (دوربین اسلاید دستی) که برای گردشگری مجازی استفاده می‌شد، به ثبت رسید.

1985

پذیرش VR در دهه 1980 سرعت گرفت، زمانی که ناسا یک سیستم از نوع واقعیت مجازی را برای فضانوردان توسعه داد. در سال 1985، یک دستگاه ناسا به فضانوردان اجازه داد تا مفاهیم فضایی را با ارائه اطلاعات بصری به آنها از طریق یک تصویر تولید شده توسط رایانه روی هدست بزرگ خود آزمایش کنند.

ده سال بعد، کلاه – Forte VFX1 یک صفحه نمایش روی سر با سنسورهای حرکت و صدای سه بعدی – عرضه شد. این اولین هدست در نوع خود بود و برای بازی های سخت طراحی شده بود. امروزه گزینه‌های هدست واقعیت مجازی به سرعت در حال گسترش هستند.
در اصل، فناوری VR مغز و حواس بصری و شنیداری ما را فریب می دهد تا باور کنیم آنچه می بینیم واقعی است. همانطور که در هدست های واقعیت مجازی خود به بالا و پایین، چپ و راست نگاه می کنیم، حواس ما همانند زندگی واقعی واکنش نشان می دهد.

در واقعیت مجازی از بیش از پنج بلندگو برای شنیدن یک صدا استفاده می شود و این گونه تجربه حتی شدیدتر می شود و ما را بیشتر در دنیای مجازی غوطه ور می کند. اینگونه مغز ما باور می کند در دنیای متفاوتی هستیم و آنچه را که تجربه می کنیم واقعی است.

هدست‌های واقعیت مجازی در هر دو نوع متصل و بی‌سیم (گوشی هوشمند) عرضه می‌شوند. لنزهای هدست که بین چشمان شما قرار می ‌گیرند، پیکسل ‌هایی( کوچکترین جزء ساختاری یک تصویر) را منتقل می ‌کنند که تصویر را برای هر چشم تنظیم کرده و تغییر شکل می‌دهند.
تصویر سه بعدی استریوسکوپی با زاویه دادن به دو تصویر دو بعدی ایجاد می شود تا نحوه نگرش هر یک از چشمان ما به جهان متفاوت باشد.

سایر اجزای داخلی مورد استفاده برای ایجاد تجربه VR عبارتند از :

• ژیروسکوپ (محاسبه جهت گیری)
• شتاب سنج (گرانش را اندازه گیری می کند)
• مغناطیس سنج (به عنوان یک قطب نما عمل می کند)

با ما همراه باشید تا بفهمید که VR چه کارهایی می تواند انجام دهد و چگونه می‌ توانید تجربیات باورنکردنی داشته باشید که شما را از راحتی اتاق نشیمن به دنیاهای دوردستی که هرگز از وجودشان خبر نداشتید ببرد.

واقعیت مجازی در دنیای فناوری طوفانی به پا کرده است.

VR از گرافیک پیشرفته، بهترین سخت افزار در کلاس و تجربیات ارائه شده هنرمندانه برای ایجاد یک محیط شبیه سازی شده با کامپیوتر استفاده می کند که در آن شما نه تنها یک شرکت کننده منفعل، بلکه یک همدست باشید.
با یک هدست واقعیت مجازی، شما به طور کامل در دنیای سه بعدی واقعی جذب می شوید و تغییری اساسی در نحوه تجربه ما از قلمرو دیجیتال ایجاد می کند.

یک هدست واقعیت مجازی معمولاً دارای یک صفحه نمایش است که بین چشم ها تقسیم می شود تا به هر چشم تغذیه متفاوتی را نشان دهد. این یک افکت سه بعدی استریو با صدای استریو ایجاد می کند. همچنین موقعیت شما را در فضا ردیابی می کند تا دیدگاه شما را در سیستم جهت دهی کند.

هنگامی که هدست واقعیت مجازی و ردیابی ورودی را ترکیب می کنید، تجربه ای کاملا فراگیر و واقع بینانه به دست می آورید. از آنجایی که هر بار که سرتان را تکان می دهید، دنیای اطراف شما می چرخد، احساس می کنید از نظر ذهنی و فیزیکی «در بازی» هستید. به عبارت دیگر، شما احساس می کنید که بخشی از جهان دیگری هستید.

VR برای چه افرادی مفید است؟

در حالی که VR یک سطح کاملاً جدید به سرگرمی اضافه می کند، این فناوری فراتر از بازی است و کاربرهای بسیار بیشتری برای همه افراد دارد.

آیا می ‌دانستید که با VR می ‌توانید یک زبان جدید یاد بگیرید، تقریباً در هر کجای دنیا از راه دور منتقل شوید، یا وارد ایستگاه فضایی بین ‌المللی شوید؟

VR به شما امکان می دهد دنیاهای جدید را کشف کنید و کارهایی را انجام دهید که غیرقابل تصور به نظر می رسند و این پتانسیل را دارد که نحوه بازی، کار، یادگیری، برقراری ارتباط و تجربه دنیای اطرافمان را تغییر دهد.
واقعیت مجازی در زمینه مراقبت های پزشکی نیز کاربرد دارد. با شبیه ‌سازی واقعیت مجازی دانشجویان و کارکنان پزشکی می توانند تا به طور کامل موقعیت‌ های پرخطر را درک کنند. موقعیت هایی که تصمیم‌ های چند ثانیه‌ ای به معنای تفاوت بین زندگی و مرگ است.

این طرح های مجازی پزشکان و دانش ‌آموزان را قادر می ‌سازد تا در شرایط واقعی محل کار تمرین کنند و به آنها کمک می ‌کند تا مهارت‌ های خود را برای درمان بیماران تقویت کنند. با آموزش VR، ارائه دهندگان خدمات پزشکی می توانند مراقبت های بهتری را ارائه دهند.

VR در صنعت خودرو برای آزمایش طرح های جدید خودرو استفاده می شود. همچنین برندهایی را خواهید یافت که از آن در خرده‌ فروشی استفاده می ‌کنند تا به خریداران کمک کنند تا لباس‌ ها و لوازم جانبی را به‌ طور مجازی امتحان کنند تا در تصمیم ‌گیری خرید کمک کنند.
بنابراین در حالی که بازی‌ها بخشی جدایی ناپذیر از واقعیت مجازی هستند، VR برنامه ‌های کاربردی مختلفی دارد که تنها با توسعه بیشتر فناوری گسترش خواهند یافت.

برنامه های کاربردی VR – در یک نگاه

کاربرد واقعیت مجازی در کسب و کار

فناوری واقعیت مجازی یک سرگرمی محبوب است زیرا می ‌تواند افراد را به مکان‌ هایی ببرد که از لحاظ فیزیکی راحت نمی‌توانند بروند.

اما برای دنیای تجارت، مزیت اصلی واقعیت مجازی توانایی آن در شبیه ‌سازی موقعیت‌ ها و استفاده از تجربیات شبیه‌ سازی شده بینندگان برای ترسیم داده‌های جدید است.
تشخیص اینکه آیا واقعیت مجازی برای سازمان شما مناسب است یا خیر، به کاربرد این مفهوم در فرآیندهای تجاری موجود، مانند فروش، توسعه محصول، و آموزش بستگی دارد.

به عنوان کارفرما شما می توانید کارکنان را در موقعیت هایی قرار دهید تا در شغل خود پیشرفت کنند
به عنوان مثال، UPS از VR برای آموزش رانندگان حمل و نقل برای مقابله با شرایط خطرناک جاده استفاده می کند.
UPS شرکت پست آمریکایی است که تمرکز اصلی آن بر انتقال محموله های پستی، ارائه خدمات ترابری و پشتیبانی معطوف است.

با VR می توانید به مشتریان کمک کنید محصول یا خدمات شما را بهتر درک کنند.
به عنوان مثال، IKEA از واقعیت مجازی برای نمایش کالاهای جدید استفاده می کند. با VR مشتریان با آگاهی بیشتر و عمیق‌ تر از محصول یا خدمات شما نسبت به کلمات و تصاویر دوبعدی می‌ روند.

IKEAشرکت سوئدی و چند ملیتی است که در زمینه فروش تخت خواب، میز و دیگر لوازم اصلی و فرعی خانگی فعالیت می‌کند.

استفاده از VR برای بهبود طراحی، مهندسی و توسعه

برای مثال سازندگان هواگرد( فضا پیما، بالن، بادگرد و…) از واقعیت مجازی برای تست کردن طرح های خود استفاده می کنند.

استفاده از VR برای بهبود همکاری و بهره وری

شرکت ها به تازگی از واقعیت مجازی برای کاهش هزینه های سفر و برگزاری کنفرانس های مجازی استفاده می کنند.

به واقعیت مجازی به عنوان یک تغییر کامل در جریان کاری بهره وری نگاه نکنید. کارمندان دوست ندارند برای 8 ساعت در روز از یک هدست استفاده کنند و در یک محیط واقعیت مجازی باشند.

کمک کرد VR به کودکان و داش آموزان در یادگیری و برقراری ارتباط

کاربرد VR در آموزش

واقعیت مجازی یک فناوری نوظهور در کلاس‌های درس برای تکمیل آموزش یک موضوع به منظور احساس و درک کردن محتوا است. فراتر از تعامل، VR به دانش ‌آموزان اجازه می‌دهد تا به کاوش، تجربه و غرق شدن در محیط‌ های مجازی بپردازند.
دو راه برای استفاده از واقعیت مجازی در کلاس وجود دارد:
• دانش آموز یک محیط مجازی را با استفاده از کامپیوتر، صفحه کلید و ماوس کاوش می کند.
• یک دانش آموز با استفاده از یک دستگاه ورودی مثل کنترلر، هدست واقعیت مجازی به کاوش می پردازد. سپس دانش ‌آموزان با استفاده از نمایشگر روی سر (HMD) به طور کامل در دنیای مجازی غرق می شوند.

این ابزار می تواند برای هر موضوعی مورد استفاده قرار گیرد و به مربیان کمک می کند تا با فراگیران کاوش کنند و همچنین در انواع سبک های یادگیری درگیر شوند. 

به عنوان مثال، دانش آموزان می توانند در جنگل های بارانی قدم بزنند و حیوانات و گیاهان مختلف را کشف کنند. این فناوری همچنین فضای زیادی برای طراحی و کدنویسی ارائه می دهد. VR می تواند در برنامه درسی کلاس درس گنجانده شود تا مهارت های شخصی و اجتماعی را آموزش دهد تا موانع مکان و ارتباطات را از بین ببرد.

VR می تواند آموزش را از طریق فراهم کردن تجارب به یاد ماندنی و عمیق برای دانش آموزان بهبود می بخشد که به هیچ طریق دیگری نمی توانند به آنها دسترسی داشته باشند.
VR در دسترس همه دانش آموزان است و می تواند به آسانی توسط معلمان نظارت شود. تجارب مجازی قدرت درگیر کردن و الهام بخشیدن به دانش آموزان به شیوه ای قوی و منحصر به فرد را دارد.

VR چگونه می تواند به دانش آموزان کمک کند؟

1. دانش آموزان از طریق تجربه بهتر یاد می گیرند
VR بر خلاف روش های سنتی آموزش که فقط خواندن و نوشتن بود برای دانش آموزان فرصتی فراهم می کند تا از طریق کسب تجربه چیز یاد بگیرند.

2. VR توانایی الهام بخشیدن به دانش آموزان را دارد
توانایی برای تجربه و دیدن مکان های غیرعادی در کلاس درس کاملا منحصر به VR است و برای دانش آموزان الهام بخش است.

3. VR تخیل و تفکر خلاقانه را تشویق می کند ،تجربه عمیقی که VR فراهم میکند در تدریس همتا ندارد. دانش آموزان به خارج از کلاس انتقال داده می شوند و تخیل آنها شکوفا می شود.

4. VR در آموزش تعامل با همکلاسی ها رو تقویت می کند
از طریق تجربه VR دانش آموزان تشویق به تعامل با یکدیگر می شوند. آن ها تشویق به اشتراک گذاری افکار خود شده و در مورد تجاربشان بحث می کنند.

5. VR دانش آموزان را در فرایند تدریس درگیر می کند
بسیاری از دانش آموزان از روش های تدریس کلاسی خسته می شوند. تکنولوژی مدرن VR توجه دانش آموزان را بسیار جلب می کند. ما می فهمیم که دانش آموزان می خواهند در ارتباط همیشگی با آموزش VR باشند.

6. VR تجارب واقعی سفر را فراهم می کند
با استفاده از VR مدارس می توانند تجارب سفر برای دانش آموزان فراهم کنند که ممکن یا عملی نیستند. مدارس می توانند در پول و زمان صرفه جویی کنند درحالیکه دانش آموزان از تجارب باورنکردنی لذت می برند.

7. VR در کلاس درس تجارب آموزشی به یادماندنی را فراهم می کند
مدت زمان طولانی بعد از اینکه کلاس مجازی پایان یافت، دانش آموزان تجارب خود را به یاد داشته و مشتاق برای انعکاس کردن آن تجارب در درس های بعدی هستند

8. VR برای دانش آموزان با مشکلات یادگیری

VR می تواند برای دانش آموزانی که در یادگیری مشکل دارند بسیار مفید باشد. آن ها می توانند در یک محیط امن و کنترل شده در مورد دنیای اطراف خود یاد بگیرند.

کلاس‌ های درس همه‌ جانبه محبوب ‌ترین شکل واقعیت مجازی برای کمک به دانش ‌آموزان دبستانی با مشکلات یادگیری هستند.

مشخص شده است که VR برای دانش آموزان مبتلا به اوتیسم، مفید است. مطالعات مختلف نشان داده است که کودکان مبتلا به اوتیسم می توانند مهارت هایی را که در یک محیط مجازی آموخته بودند در دنیای واقعی به کار ببرند.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *